هارماندیر صاحب
ژوئن 30, 2018
هتل های ترکیه
هتل های ترکیه
ژوئن 30, 2018

شهر مقدس بنارس (Varanasi)

واراناسی (Varanasi) شهری بر کرانه چپ رود گنگ در جنوب شرقی ایالت اوتار پرادش هند است. این شهر از مراکز دینی عمده هندوان است و در نزد بوداییان و پیروان آیین جین نیز مقدس است. به علاوه واراناسی از شهرهای مهم تاریخی، فرهنگی و تجاری هند، و از مراکز قدیمی و مهم شیعیان شبه قاره هند به‌شمار می‌رود.

یکی از مراکز زیارتی بزرگ هندوها، شهر مقدس بنارس (Varanasi) است که در کنار رود گنگ (Ganges)، یکی از مهم ترین نمادهای مذهبی قرار گرفته است. این شهر از قدیمی ترین شهرهای زنده جهان است و قدمت آن به قرن هشتم پیش از میلاد مسیح بر می گردد. دلایل زیادی برای بازدید از این شهر وجود دارد. شما می توانید محله قدیمی کنار رود گنگ را بگردید و معبد ویشوانا کاشی (Kashi Vishwanath) که در 1780 ساخته شده است را ببینید.

معبد جدید ویشوانا (Vishwanath) با هفت معبد جداگانه اش هم جالب است. حمام کردن در رود گنگ برای هندوها اهمیت زیادی دارد برای ورود به رود گنگ که نمازگزاران در آن استحمام می کنند، مکان های زیادی به نام قات (ghat) وجود دارند که پلکانی هستند . بنارس بیش تر از 100 قات دارد که بزرگترین آن ها قات دسشومه (Dasashvamedh Ghat) و قات عاصی (Assi Ghat) هستند (دومی در محل تلاقی رود گنگ و رود عاصی (Asi) قرار دارد و به طور ویژه ای مقدس محسوب می شود). سری به دانشگاه هندو بنارس (Banaras Hindu University) بزنید که در 1917 تاسیس شده است و به خاطر کتابخانه عظیمش با بیش تر از یک میلیون کتاب شهرت دارد. موزه بهارات کالا باهاوان (Bharat Kala Bhavan) با مجموعه های خوبی از نقاشی های مینیاتوری، مجسمه ها، نسخه های خطی برگ نخل و نمایشگاه های تاریخ محلی هم ارزش بازدید دارد.

 

تاریخچه شهر واراناسی

واراناسی در سال ۵۹۰ قمری به تصرف معزالدین محمد سام درآمد و بسیاری از بتهای معابد متعدد آن نابود و شهر ویران شد. بابر در ۹۳۶ق آن را گرفت. در دوره اکبرشاه، راجه جی سینگه معابد متعدد و رصدخانهای در آنجا ساخت. اورنگ زیب مسجدی به جای یکی از معابد قریم هندی آن بنا نهاد. در ۱۷۷۵مبنارس به بریتانیا واگذار گردید و در ۱۹۵۰م جزء اتحادیه هند شد.

از آنجا که واراناسی بر سر راه ارتباطی مراکز مهم علمی و ادبی چون آگره، لکهنو، عظیم‌آباد و جونپور قرار داشت، به یکی از محل‌های مهم تجمع شعرا، ادبا و دانشمندان تبدیل شد. شاعران و ادبای فارسیگوی بسیاری در زمان اکبرشاه، جهانگیرشاه و شاه جهان، اهل بنارس بودند یا در آنجا زندگی می‌کردند.
واراناسی امروزه نیز از مراکز آموزش زبان فارسی است. هم اکنون زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه هندوی بنارس تا سطح دکتری تدریس می‌شود و در مدرسه دینی الجامعةالسلفیة این شهر نیز طلاب فارسی می‌آموزند. در مراسم مذهبی هندوها در این شهر بیش ۴۰۰۰۰ جسد سوزانده می‌شود و تعداد زیادی جسد هم تحت عنوان (اجساد طرد شده) در رودخانه گنگ رها می‌شوند، که به مرور زمان فاسد شده و یا خوراک حیوانات می‌شوند. از این رو بسیاری از گردشگران این شهر هند را شهر مردگان نامیده‌اند.

 

جاذبه های گردشگری واراناسی

جاذبه های گردشگری فراوانی در این شهر وجود دارد که تا به امروز مورد توجه گردشگران ایرانی قرار نگرفته است و کمتر توری از ایرانیان به این شهر آورده شده‌اند. شاید بتوان گفت این شهر می‌تواند مقدمه‌ای برای تجربه‌ای متفاوت از هند برای ایرانیان باشد. در زیر نگاهی به مهم‌ترین جاذبه های گردشگری واراناسی انداخته‌ایم.

 

۱. معبد کاشی ویشوانا
مهم‌ترین و معروف‌ترین عبادتگاه هندو معبد «کاشی ویشوانا» (Kashi Vishwanath) یا معبد طلایی است که در منطقه گودلیا (Godolia) شهر قرار دارد. در سال ۱۸۳۵ سقف معبد با ۸۲۰ کیلو طلای خالص اندود شد. معبد الهه دورگا (Goddess Durga Temple) که در قرن هجدهم ساخته شده نیز از معروف‌ترین معابد واراناسی است. تنها معبد چوبی شهر به سبک نپالی (الهام گرفته از معبد Pashupatinath در کاتماندو) در گردنه لالیتا ساخته شده است و از جانب خانواده سلطنتی نپال حمایت می‌شود. چوب‌های نفیس استفاده شده در معبد مستقیما از نپال به اینجا آورده شده است.

 

۲. قایق سواری

دو نوع قایق برای گشت و گذار در رودخانه گنگ وجود دارد که شامل موتوری و دستی است. بهترین زمان برای قایق سواری دم آفتاب غروب است که منظره بی‌نظیری را می‌توانید از شهر و مکان‌های اطراف خود ببینید.

 

۳. تماشای حمام کردن هندوها در رودخانه گنگ

هر روز بیش از ۶۰ هزار نفر برای حمام کردن وارد رودخانه گنگ می‌شوند. دیدن رسوم هندوها می‌تواند یکی از جاذبه‌های گردشگری واراناسی باشد که ساعات‌ها چشمان گردشگران را به خود جذب خواهد کرد. کیفیت آب رودخانه گنگ، پایین‌ترین کیفیت را در میان رودخانه‌های جهان دارد.

 

۴. جنتر منتر

یکی از رصدگاه‌های متعلق به قرن ۱۸ میلادی است که توسط مهاراجه جای سینگ دوم ساخته شد. به علاوه بعد از این رصدگاه، یکی دیگر در شهر جیپور هندوستان نیز ساخته شد. در هند به طور کلی ۵ رصدگاه باستانی وجود دارد که توسط همین مهاراجه ساخته شده است. دلیل ساخت این مکان‌ها برای مشخص کردن زمان در روز، ارتفاع شهر و مشخص کردن زمان طلوع و غروب خورشید بوده است. حتی بعضی از دانشمندان می‌توانستند در این مکان ستارگان، خسوف و کسوف و دیگر سیارات را مشاهده کنند.

 

۵. مجسمه ایستاده بودا

این مجسمه یکی از بلندترین مجسمه‌های بودا با ارتفاع تقریبی ۲۵ متر است که در کشور هند ساخته شده و توانسته به مرکزی برای جمع شدن بوداییان در واراناسی باشد. دیدن این مجسمه و گرفتن عکس با آن را از دست ندهید!