ویزای اسپانیا

ویزای اسپانیا با توجه به کاربرد آن سالیانه متقاضیان زیادی را از داخل ایران دارد، ویزای اسپانیا ازجمله ویزاهایی است که مشمول قوانین ویزای شنگن است و در واقع ویزای اسپانیا تابع توافقنامه شینگن میباشد. برای درخواست ویزای اسپانیا ضروری است که ابتدا فرم تقاضای ویزای اسپانیا از طرف متقاضی پر شود و سپس در مرحله بعد یعنی در زمان مصاحبه فرم تقاضا به همراه سایر مدارک تحویل داده شود، باید به این نکته توجه شود که فرم تقاضای ویزای اسپانیا به تعداد اعضای خانواده که قصد سفر دارند پر شود و در واقع هر فرم تقاضای ویزای اسپانیا برای یک نفر می باشد.

شناخت شنگن جهت اخذ ویزای اسپانیا
همان‌طور که گفته شد کشور اسپانیا جزو کشورهای توافق‌نامه شینگن است و ابتدا ضروری است که در مورد ویزای شینگن توضیحاتی داده شود، در واقع ویزای اسپانیا ویزای شینگن محسوب می شود و ویزای اسپانیا مشمول اصول توافقنامه شینگن است و در دایره نظارت آن قرار می گیرد، قابل ذکر است که ویزای کشورهای شینگن از جمله ویزای اسپانیا دارای قوانین مخصوص خود است، که باید به آن قوانین از طرف متقاضیان سفر به اسپانیا و متقاضیان ویزای اسپانیا توجه لازم صورت پذیرد.

تعریف شینگن
به صورت خلاصه اگر بخواهیم ویزای شینگن را معرفی کنیم می توانیم بگوییم که شینگن، توافق‌نامه‌ای است که در ابتدا به برداشته شدن مرز بین شش کشور اروپایی انجامید و امکان مسافرت بدون روادید بین این کشورها را فراهم کرد. این توافق‌نامه در سال ۱۹۸۵ و همزمان با آغازش، توافقنامه بین پنج کشور اروپای غربی به امضا رسید و کشورهای دیگر به تدریج به این توافق‌نامه ملحق شدند.

کشورهای عضو شنگن
در حال حاضر ۲۶ کشور اروپایی از قوانین این توافق‌نامه پیروی می‌کنند این کشورها عبارت اند از:

آلمان، اتریش، بلژیک، دانمارک، اسپانیا، استونی، فنلاند، فرانسه (به عنوان کشور اروپایی بجز سرزمین های وابسته)، یونان، مجارستان، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند (به عنوان کشور اروپایی بجز سرزمین های وابسته)، لهستان، پرتغال، جمهوری چک، اسلوواکی، اسلوونی، سوئد، نروژ، ایسلند و سوئیس.

شرایط ویزا برای تبعه شینگن و غیر شینگن
شرایط ویزای شینگن طوری طراحی شده است که ورود و خروج را برای مردمان کشورهای عضو تسهیل کرده است و در واقع ویزا بین این کشورها برای مدتی حذف شده است، اما در مقابل شرایط ورود و خروج برای افراد غیر تبعه و غیر عضو شینگن در برخی از موارد با دشواری هایی همراه است؛ برای مثال اقلام وارداتی به کشورهای شنگن توسط اهالی کشور آندورا بصورت کامل مورد بازرسی و واکاوی قرار می گیرد. نکته قابل توجه این است که اسپانیا در مورد اقلام قاچاقی بسیار حساس است به صورتی که اقلام وارداتی قاچاقی و غیر قانونی را نیزشدیدا ثبت و ضبط می کند.

همچنین این قوانین سخت گیرانه برای تبعه مراکشی و کشورهای آفریقای شمالی مستعمره اسپانیا هم اعمال می شود.

سایر شرایط
تبعه کشورهای عضو اتحادیه شنگن و همچنین تبعه نروژ و ایسلند جهت سفر به اسپانیا نیازی به دریافت ویزای اسپانیا ندارند و تنها با ارائه کارت شناسایی قادر به ورود به اسپانیا هستند. تبعه انگلستان برای ورود به کشور اسپانیا به پاسپورت معتبر نیاز دارد و دیگر ملیت ها ازجمله ایرانی ها نیز ملزم به دریافت ویزای اسپانیا هستند.

نکته قابل توجه برای اخذ ویزای اسپانیا
نکته قابل توجه دیگر که باید مسافران و متقاضیان ویزای اسپانیا بدان توجه کنند این است که طبق قوانین اسپانیا باید پاسپورت و کارت شناسایی معتبر همیشه و در هر زمان همراه مسافرین باشد که همراه نداشتن آن ها می تواند برای مسافرین مسئله ساز شود.

تبعه کشورهای عضو اتحادیه جهت اقامت تا ۹۰ روز نیاز به ویزای اسپانیا ندارند. تبعه کشورهای بلغارستان، قبرس، ایرلند، رومانی و انگلستان نیز برای ورود مورد بازرسی قرار می گیرند. سایر ملیت ها برای ورود باید ویزای شینگن تهیه کنند. برای اطلاع بیشتر از شرایط ورود به اسپانیا حتما به نزدیک ترین کنسولگری یا سفارت مربوط به این کشور مراجعه فرمایید. تبعه کشورهای استرالیا، آمریکا, کانادا، اسرائیل, ژاپن و نیوزلند تا ۹۰ روز احتیاج به اخذ ویزای اسپانیا و شینگن ندارند، نکته قابل توجه دیگر نیز این است که ویزای شینگن تحت هیچ شرایطی قابل تمدید نمیباشد.

انواع ویزای شینگن
ویزای شینگن در واقع یک نوع ویزا نیست بلکه این ویزا با توجه به نوع متقاضی به انواع مختلفی تقسیم می شود که عبارت اند از:

ویزای نوع A: این ویزا، ویزای ترانزیت است. مسافر در کشورهای شینگن حق خروج از فرودگاه را ندارد و فقط می تواند پرواز خود را تعویض نماید و به کشوری خارج از توافقنامه شینگن سفر کند.

ویزای نوع B: این نوع ویزا نیز ویزای عبور است و مسافر می تواند از فرودگاه کشور عضو شینگن خارج شود و به صورت زمینی به کشوری خارج از شنگن سفر کند.

ویزای نوع C: این نوع ویزا، ویزای توریستی است که اکثر ایرانیان با آن وارد کشورهای عضو شینگن می شوند. درباره این ویزا در ادامه توضیحاتی داده خواهد شد.

ویزای نوع D: این نوع ویزا، ویزای بلندمدت است که معمولا تجار و بازرگانان و محصلان از آن استفاده می کنند تا بتوانند در طی سال بارها به کشورهای عضو شینگن وارد و از آنها خارج شوند و یا در آن اقامت داشته باشند.

چند نکته دیگر
توجه کنید که اگر بخواهید بیش از ۹۰ روز در محدوده شینگن بمانید، دیگر نیازی به ویزای شینگن ندارید بلکه باید درخواست اقامت بدهید و از طریق سفارت پیگیر مراحل اقامتی خود باشید، درضمن اگر از ۹۰ روز اقامت خود در محدوده توافقنامه شینگن استفاده کنید، باید حتما ۳ ماه خارج از محدوده شینگن بمانید تا بتوانید مجددا ویزای شینگن دریافت کنید. البته در صورت داشتن دلایل ویژه می توانید برای حداکثر یکسال هم ویزای شینگن را دریافت و تمدید کنید.

داشتن ویزای شینگن لزوما به معنای تضمینی جهت ورود به محدوده شینگن نیست، یعنی اینکه اگر شما ویزای شینگن خود را از ایتالیا گرفته باشید ولی از فرانسه وارد محدوده شینگن شوید مقامات مرزی شینگن در فرانسه می توانند به دلایلی کاملا قانونی به شما اجازه ورود نداده و شما را به کشوری در خارج از محدوده شینگن اخراج کنند. مسافر ورودی به محدوده شینگن باید همیشه خود را آماده سوالات احتمالی ازجمله هدف از سفر، آدرس محل اقامت و مدارکی دال بر توانایی پرداخت هزینه های اقامت نماید.

انواع ویزای اسپانیا
ویزای توریستی یا گردشگری: این ویزای اسپانیا به افرادی تعلق می گیرد که خواستار اقامت کوتاه مدت در کشور اسپانیا هستند و در واقع این نوع از ویزای اسپانیا مختص تفریح و بازدیدهای کوتاه مدت است و به هیچ وجه نمی توان از این ویزا برای اقامت بلند مدت استفاده کرد و بیشتر از زمان تعیین شده برای آن نمی توان در کشور اسپانیا اقامت کرد، البته مدت زمان ویزای اسپانیا هم بستگی به سفارت اسپانیا و نوع درخواست متقاضی دارد که شامل حداقل و حداکثر در مدت زمان اقامت می گردد، برای اقامت بلند مدت (برای کار یا تحصیل) باید نسبت به اخذ ویزای اسپانیا متناسب باط شرایط اقدام گردد. ویزای اسپانیا برای مقاصد توریستی و تفریحی در کشور ایران بیشترین استفاده را دارد.

ویزای ترانزیت فرودگاهی: این ویزای اسپانیا ازجمله قوانین سخت گیرانه کشورها در زمینه ی ویزای اسپانیا محسوب می شود که به صورت مختصر در بالا به آن اشاره شد، برای مثال اگر مسافری نه جهت اقامت بلکه جهت سفر از طریق فرودگاه های اسپانیا به کشور ثالث وارد شود یعنی از ایران به اسپانیا سفر کند و از اسپانیا به کشور ثالث، مجبور است که ویزای اسپانیای کوتاه مدت را برای سفر به کشور ثالث اخذ نماید.

ویزای اقامت بلند مدت برای تحصیل و کار: این ویزای اسپانیا ازجمله مهم ترین ویزاها جهت اقامت بلند مدت در اسپانیا است و برای دریافت ویزای تحصیل و کار مورد استفاده قرار میگیرد. دریافت ویزای اسپانیا جهت تحصیل و کار به صورت بلند مدت، تردد اشخاص متقاضی بین کشورهای اروپایی عضو شنگن را تسهیل می کند.

مراحل دریافت ویزای اسپانیا
همانطورکه گفته شد اولین مرحله جهت اخذ ویزای اسپانیا پر کردن فرم تقاضای ویزا می باشد، فرم تقاضای ویزای اسپانیا را می توانید از آزانس سفری دیگر دریافت نمایید. بعد از پرکردن فرم تقاضای ویزای اسپانیا (به تعداد مسافرین همراه) به همراه سایر مدارک که در ادامه خواهد آمد بصورت حضوری به آژانس سفری دیگر جهت گرفتن وقت سفارت اسپانیا مراجعه کنید و در زمان تعیین شده فرم تقاضای ویزای اسپانیا را به همراه سایر مدارک جهت مصاحبه تحویل دهید، تصمیم نهایی سفارت اسپانیا در مورد صدور ویزای اسپانیا وابسته به مدارک (کامل بود یا نبودن) و مصاحبه حضوری شما در محل سفارت اسپانیا خواهد بود.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای اسپانیا
اما مدارکی که ضروری است در زمان تعیین شده برای مصاحبه به همراه فرم تقاضای ویزای اسپانیا تحویل داده شود به شرح زیر است:

1-شناسنامه ایرانی
2-گذرنامه

نکته : اعتبار گذرنامه(پاسپورت) باید حداقل شش ماه بیشتر از تاریخ ویزای درخواستی شما باشد. حتما از صفحه های اول و دوم گذرنامه و تمامی صفحاتی که مهر خورده اند کپی گرفته شود.

دو قطعه عکس رنگی
عکسی که برای اخذ ویزای اسپانیا گرفته می شود باید دارای شرایط ذیل باشد: عکس رنگی، با زمینه سفید، تمام‌رخ، عکس در ابعاد ۴*۳ گرفته شود و کم تر از سه ماه پیش گرفته شده باشد و در واقع طوری باشد که با ظاهر کنونی فرد تفاوت چندان ملموسی نداشته باشد. طبق قوانین مخصوص شینگن، عکس متقاضی بر روی برچسب ویزای اسپانیا چاپ و درج خواهد شد.

1-اسنادی مبنی بر وضعیت شغلی متقاضی جهت ویزای اسپانیا
برای کارمندان دولت ترجمه آخرین حکم کارگزینی ضروری می باشد.

برای کارمندان بخش خصوصی نیز گواهی اشتغال به کار بر روی سربرگ شرکت یا محل کار به صورت اسپانیایی و یا انگلیسی لازم است.

برای صاحبان شرکت ها و مشاغل خصوصی ترجمه روزنامه رسمی شرکت به همراه رزومه شرکت به زبان انگلیسی ضروری است، از اصل مدارک فارسی هم باید دو سری کپی گرفته شود.

برای دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها نیز کارت بین‌المللی دانشجویی یا کارت عضویت هیئت علمی ضروری است.

برای مشاغل آزاد هم ترجمه مجوز کسب و یا کارت بازرگانی لازم می باشد.

انواع مدارک متناسب با نوع سفر جهت اخذ ویزای اسپانیا

 

ویزای اسپانیا جهت ملاقات با خانواده و دوستان

جهت اخذ ویزای اسپانیا برای دیدار با خانواده و دوستان، متقاضی ملزم به ارائه مدارک ذیل می باشد:

اصل و دو نسخه کپی دعوت نامه ارسال شده، کپی کارت اقامت یا کارت شناسایی فرد دعوت کننده از اسپانیا، اصل و کپی شناسنامه های ترجمه شده به انگلیسی و یا اسپانیایی (به طوری که نسبت فامیلی دعوت کننده و شخص دعوت شده باید مشخص گردد.)

ویزای اسپانیا تجاری

جهت اخذ ویزای اسپانیا برای امور تجاری، متقاضی ملزم به ارائه مدارک ذیل می باشد:

ارائه اصل و کپی یک دعوت نامه معتبر از موسسه اسپانیایی، ترجه مدارک شرکتی که شخص متقاضی در ایران مشغول به کار است(مانند ترجمه روزنامه رسمی شرکت مورد نظر)، ارائه کپی کارت بازرگانی، اشخاصی که برای اولین بار تقاضای ویزای تجاری اسپانیا می کنند باید توجه داشته باشند که لازم است از دفاتر بازرگانی اسپانیا ساکن در تهران معرفی نامه دریافت کنند، در غیر این صورت ارائه فتوکپی ویزای قبلی اسپانیا (در صورت وجود) کافی است.

ویزای اسپانیا پزشکی

جهت اخذ ویزای اسپانیا برای مسائل پزشکی متقاضی ملزم به ارائه مدارک ذیل می باشد:

ارائه ترجمه رسمی و دو سری کپی از ترجمه مجوز شورای پزشکی ایران که جهت اعزام به خارج از کشور صادر شده است، ارائه اصل و کپی برگه تعیین وقت از بیمارستان یا کلینیک اسپانیایی. نکته ای که در این جا قابل توجه است این است که لازم به ذکر است که یک نفر از اعضای خانواده درجه یک (پدر ، مادر ، خواهر ، برادر ، فرزند و همسر)باید در طول سفر همراه بیمار در باشد.

ویزای اسپانیا اقامت

جهت اخذ ویزای اسپانیا برای اقامت متقاضی ملزم به ارائه مدارک ذیل می باشد:

متقاضی باید کپی تمام مدارکی را که برای جواب ویزای اسپانیا مفید است در ضمیمه نامه ای به کنسول گری جهت بیان دلایل تقاضای ویزای اسپانیا ارائه کند. افرادی که مدارکشان جهت اخذ ویزای اسپانیا کامل باشد به وسیله تلفن برای مصاحبه حضوری دعوت می شوند.

ویزای اسپانیا دانشجویی

جهت اخذ ویزای اسپانیا برای ویزای دانشجویی متقاضی ملزم به ارائه مدارک ذیل می باشد:

باید اصل و کپی پذیرش از دانشگاه یا مدارس اسپانیا ارائه گردد، اصل و کپی یک گواهی رسمی از جانب شخصی اسپانیایی یا ایرانی که ساکن اسپانیاست مبنی بر این که همه هزینه های شخصی و تحصیلی شخص متقاضی را در زمان اقامتش در این کشور تامین کند ، در صورت وجود نیز ارائه سندی که نشان دهنده حساب بانکی شخص متقاضی در اسپانیا باشد الزامی است.

ویزای اسپانیا در سایر موارد

افرادی که دارای حساب بانکی در اسپانیا هستند: این افراد دو سری کپی از گردش های آخر حساب بانکی به همراه ذکر موجودی حساب جهت اخذ ویزای اسپانیا ارائه کنند.

افرادی که دارای املاک یا ملک ( منزل ، تجاری و…) در اسپانیا هستند: دو سری کپی از سند مالکیت املاک یا ملک مورد نظر ، جهت نشان دادن مالکیت ملک مورد نظر سه سری کپی از آخرین قبوض پرداخت شده آب یا برق یا تلفن جهت اخذ ویزای اسپانیا.

نکات قابل توجه در مورد ویزای اسپانیا

مشروح عملیات آخرین ماه حساب بانکی شخصی: پرینت حساب بانکی باید روی سربرگ انگلیسی بانک و بصورت مهرشده به سفارت اسپانیا ارائه شود.
ترجمه‌ یک سند مالکیت، دو سری کپی از اصل مدارک فارسی
بلیط هواپیما یا رزرواسیون قطعی رفت و برگشت به مقصد اسپانیا
رزرو هتل در یک یا چند شهر اسپانیا برای کل مدت اقامت

بیمه مسافرتی: متقاضیان ویزای اسپانیا باید هم بیمه مسافرت فردی و هم بیمه جمعی داشته باشند، هدف از این بیمه این است که بیمه باید هزینه‌های احتمالی بازگشت به میهن تحت مراقبت‌های پزشکی، هزینه‌های احتمالی نیاز به درمان و یا هزینه‌های بیمارستانی اضطراری را پوشش دهد و تا پایان طول اقامت در تمام کشورهای منطقه شنگن معتبر باشد. در مورد مبلغ بیمه نیز باید گفته شود که حداقل پوشش بیمه برای هر شخص مبلغ سی‌هزار یورو می‌باشد. ضروری است که شرکت بیمه‌گذار باید نماینده‌ای معتبر در کشور اسپانیا داشته باشد. در صورتی که شرکت بیمه گذار مناسب در داخل پیدا نشود شخص دعوت‌کننده در اسپانیا نیز می‌تواند مراحل اخذ بیمه‌ مسافری را با یک شرکت بیمه در اسپانیا انجام دهد.

ترجمه کلیه مدارک به زبان اسپانیایی می باشد، به غیر از پرینت بانکی.
با توجه به شرایط اخذ ویزای هر کشور، سفارتخانه مربوطه این حق را برای خود محفوظ می دارد که از شما مدارک دیگری نیز درخواست نماید.

ارائه ضمانت بازگشت الزامی است.
از کلیه‌ی مدارک باید یک فتوکپی هم داشته باشید. اصل مدارک به شما بازگردانده می‌شود و کپی آن‌ها برای بررسی نزد بخش ویزای سفارت اسپانیا می‌ماند.

آئین نامه گمرکی اسپانیا

هیچگونه محدودیتی برای اقلام ورودی توسط مسافرین کشورهای عضو اتحادیه که مالیات و ارزش افزوده آن پرداخت شده و جهت استفاده شخصی باشد وجود ندارد.

زمان و هزینه صدور ویزای اسپانیا

به طور کلی تجربه نشان داده است که بررسی اولیه‌ مدارک به منظور صدور ویزای اسپانیا معمولا دو هفته طول می‌کشد. و رویه چنین است که در این مدت گذرنامه شما پیش سفارت به امانت باقی می‌ماند. سفارت پس از این که مدارک شما را دریافت کرد به شما رسید می‌دهد و باید توجه شود که در این رسید تاریخ و زمان مراجعه بعدی به سفارت برای پاسخ نهایی ذکر شده است. فراموش نکنید که زمان مراجعه مجدد به سفارت رسید را باید به همراه داشته باشید.

قیمت ویزای اسپانیا ۶۰ یورو است که زمان ارائه‌ مدارک به صورت نقد در سفارت پرداخت می‌کنید. این مبلغ بابت بررسی درخواست و مدارک شماست و در هیچ حالتی سفارت این مبلغ را برنمی‌گرداند.

معرفی کوتاه کشور اسپانیا جهت اخذ ویزا اسپانیا

اسپانیا با نام رسمی پادشاهی اسپانیا کشوری مستقل از اعضای اتحادیه اروپا است. این کشور در شبه‌جزیره ایبری در جنوب غربی اروپا قرار دارد. سرزمین اصلی اسپانیا از جنوب و شرق با دریای مدیترانه و جبل الطارق، از شمال و شمال شرق با فرانسه، آندورا و خلیج بیسکای و از غرب و شمال غرب با پرتغال و اقیانوس اطلس هم‌مرز است. مرز اسپانیا با پرتغال (به طول ۱۲۱۴ کیلومتر) طولانی‌ترین مرز یکپارچه در اتحادیه اروپا است.

قلمرو کشور اسپانیا

قلمروی اسپانیا افزون بر سرزمین اصلی شامل جزایر بالئارس در دریای مدیترانه، جزایر قناری در سواحل آفریقایی اقیانوس اطلس، دو شهر خودمختار سبته و ملیلیه در آفریقای شمالی هم‌مرز با کشور مراکش و چندین جزیره مسکونی و غیر مسکونی دیگراز جمله آلبوران، شافاریناس، آلوزماس و ولز د لا گومرا می‌باشد. با مساحت ۵۰۵۹۹۲ کیلومتر مربع، اسپانیا کمی بزرگتر از ترکمنستان و از لحاظ بزرگی دومین کشور بزرگ اروپای غربی و پنجمین کشور بزرگ اروپاست.

شکل گیری اسپانیا

انسان مدرن نخستین بار در حدود ۳۵۰۰۰ سال پیش قدم به شبه جزیره ایبریا گذاشت. در حدود ۲۰۰ سال پیش از میلاد از این منطقه تحت فرمان حکومت روم قرار گرفت و هیسپانیا نامیده می‌شد. هیسپانیا در قرون وسطی توسط قبایل ژرمن و پس از آن توسط مورها تصرف شد. در قرن پانزدهم پس از ازدواج‌های بین حکومتی فرمانروایان کاتولیک و اتحاد این حکومت‌ها و همچنین سقوط کامل آندلس و بازپس گیری آن از دست موروهای مسلمان در سال ۱۴۹۲ اسپانیا به شکل کشوری یکپارچه پدیدار شد.

اوایل، دوران جدید اسپانیا به یک امپراتوری پر قدرت جهانی تبدیل شد و اسپانیایی‌ها به عنوان یکی از نخستین فاتحان دنیای جدید به قاره آمریکا وارد و در آنجا ساکن شدند. بیش از پانصد میلیون نفر اسپانیایی زبان ساکن در آمریکا میراثی است که اسپانیایی‌ها در این قاره بر جای گذاشتند.

اسپانیای امروز

اسپانیای امروزی کشوری دموکراتیک و دارای حکومتی پارلمانی تحت قانون اساسی پادشاهی است. اسپانیا یک کشور توسعه‌یافته و نوزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا از نظر تولید ناخالص داخلی می‌باشد. این کشور همچنین دارای سطح بالای استاندارد زندگی است. اسپانیا در سازمان ملل متحد، ناتو، سازمان تجارت جهانی، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه و اتحادیه اروپا عضو است.

آدرس سفارت اسپانیا

در آخر آدرس و نحوه ارتباط با سفارت اسپانیا جهت اخذ ویزای اسپانیا معرفی می گردد:

آدرس سفارت اسپانیا در تهران:

دروس، بلوار شهرزاد، خیابان شادی، کوچه اول شرقی، شماره ۱۰.

تلفن: ۲۲۵۶۸۶۸۱ –۲۲۵۶۸۶۸۴

ساعت کاری: یکشنبه تا پنج‌شنبه ۱۶- ۹